Geplaatst op 2 reacties

Aankondiging: Zeeën van Strijd

Na een lange tijd komt House of Monks weer eens met een nieuwe uitgave, dit keer genaamd Zeeën van Strijd, dit is een nieuwe uitgave van het geliefde spel Texas Showdown. Zeeën van Strijd is een slagenspel waarbij je probeert zo min mogelijk slagen te halen.

De zestig speelkaarten worden aan het begin van de ronde verdeeld, waarna de speler met de laagste kaart de eerste slag opent. De volgende spelers moeten één van de eerdere kleuren in de slag bedienen. Kun je niet volgen, dan mag je een andere kaart spelen. Heeft iedereen gespeeld, wordt de dominante kleur van de slag bepaald. Degene met de hoogste kaart in deze kleur wint de slag en krijgt daarvoor één minpunt. Je speelt door tot de voorgeschreven minpunten limiet (10-15). De speler met de minste punten wint.

De eerste versie van Zeeën van Strijd werd door de ontwerper Mark Major in eigen beheer uitgegeven als “Strife”. Door een misverstand heeft Amigo Spiele voor Texas Showdown een andere versie van de spelregels gebruikt. In deze nieuwe editie wordt de oorspronkelijke regel als variant aangeboden. Zeeën van Strijd is geschikt voor 3-6 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Prijs: €12,99

Geplaatst op Geef een reactie

Verwacht: COSMIC INCURSION (NL)

Het is eindelijk zover het gaat dit jaar gebeuren…..de eerste uitbreiding voor Cosmic Encounter in het Nederlands, genaamd Cosmic Incursion.
Wat zit er in deze uitbreiding?
1) Met Cosmic Incursion wordt het spel speelbaar met 6 spelers, en de zesde kleur zal Oranje zijn (5 oranje planeten, 1 oranje spelmarkering voor de veroverde kolonies en 3 oranje lot kaarten)! Het wordt dus wat drukker in het universum van Cosmic Encounter.
2) 20 Nieuwe aliens, plus de bijbehorende Laser kaarten komen het Cosmic Universum versterken onder andere: SNIVELER, GENIUS en FUNGUS. Met deze uitbreiding komt het totaal aantal verschillende aliens inclusief het basisspel op 70.
3) Natuurlijk zijn nieuwe aliens altijd een leuke toevoeging voor Cosmic Encounter maar waar het meest naar uitgekeken wordt zullen de nieuwe beloningskaartenstapel zijn.
Bondgenoten mogen na een succesvol duel als beloning van deze speciale stapel kaarten pakken. Deze beloningskaarten bevatten iets betere kaarten dan de standaard kosmische kaarten. Er zitten een aantal nieuwe type kaarten tussen: “Onderhandelingskaarten oneerlijke deals”, een extra “Morfkaart”, “Kickerkaarten”, en “Riftkaarten” verder zitten er een aantal negatieve aanvalskaarten tussen, extra aanvalskaarten met waardes die lopen van 10-23, extra versterkingskaarten met een waarde van +6 en nieuwe Artefactkaarten waaronder een extra Cosmic Zap en Kaart Zap.
De Oplage zal beperkt zijn dus er zal een PREORDER beschikbaar komen in de Webshop een dezer dagen…verwachte uitlevering SEPTEMBER 2019!