Geplaatst op 2 reacties

Aankondiging: Zeeën van Strijd

Na een lange tijd komt House of Monks weer eens met een nieuwe uitgave, dit keer genaamd Zeeën van Strijd, dit is een nieuwe uitgave van het geliefde spel Texas Showdown. Zeeën van Strijd is een slagenspel waarbij je probeert zo min mogelijk slagen te halen.

De zestig speelkaarten worden aan het begin van de ronde verdeeld, waarna de speler met de laagste kaart de eerste slag opent. De volgende spelers moeten één van de eerdere kleuren in de slag bedienen. Kun je niet volgen, dan mag je een andere kaart spelen. Heeft iedereen gespeeld, wordt de dominante kleur van de slag bepaald. Degene met de hoogste kaart in deze kleur wint de slag en krijgt daarvoor één minpunt. Je speelt door tot de voorgeschreven minpunten limiet (10-15). De speler met de minste punten wint.

De eerste versie van Zeeën van Strijd werd door de ontwerper Mark Major in eigen beheer uitgegeven als “Strife”. Door een misverstand heeft Amigo Spiele voor Texas Showdown een andere versie van de spelregels gebruikt. In deze nieuwe editie wordt de oorspronkelijke regel als variant aangeboden. Zeeën van Strijd is geschikt voor 3-6 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Prijs: €12,99

2 gedachten over “Aankondiging: Zeeën van Strijd

 1. Goedemorgen,

  Ik heb een oudere variant op het spel gespeeld met een Wild West thema. Ik zou graag dit spel willen aanschaffen. Waar kan ik deze bestellen?

  Bedankt!

  1. Hi Lenny,

   Ja met Wild West thema hete het spel: Texas Showdown, deze is dus out of print. De nieuwe versie Zeeën van Strijd is hetzelfde spel maar dan inderdaad met een ander thema, Ik verwacht dat het spel deze maand wordt geprint in Duitsland en daarna snel leverbaar zal zijn via mijn website of Bol.com.

   mvg,

   Axel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *